Syerske Kirsten Laura Jensen

Syerske Kirsten Laura Jensen

Kvinde 1917 - 2006  (89 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Kilder    |    Begivenheds Kort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Kirsten Laura Jensen  [1, 2
  • Kirsten Laura Larsen efter brylluppet.
  Præfiks Syerske 
  Født 23 mar. 1917  Skt Mathæus, København Find alle personer med begivenheder på dette sted  [2
  Køn Kvinde 
  Død 19 jun. 2006  Flemløse Find alle personer med begivenheder på dette sted  [1
  Notater 
  • Kirsten blev født i en 2værelses lejlighed i Dybbølsgade 62 på 2. sal Kbhvn, som nr 4 ud af 6 børn, først 3 drenge så 3 piger. Hun blev opkaldt efter både farmor og mormor der hed Kirsten. Der var trangt, og der blev lagt madrasser på gulvet til børnene om natten. Senere blev lejligheden udvidet med den ved siden af med en dør imellem..
   “Jensens de dygtige drenge”, Eigil, Torsten og Halvor kom alle 3 i mellemskolen, men da turen kom til Kirsten sagde hun nej tak. Hun mente at nu havde drengene jo fået lov, så “behøvede hun jo ikke”, det kostede jo også penge. Hun kunne også godt lide sin klasselærer og ville nødig undvære hende og så havde hun hørt at matematiklæreren I mellemskolen var meget skrap, så det turde hun ikke.
   Kirsten fortalte at hun gjorde mange tjenester for drengene, købte gaver for dem til andre når de ikke lige selv havde tid,- uden at beklage sig. Hun var måske lidt af et dydsmønster, skubbede altid sine egne behov i baggrunden, en nøjsom type, måske lidt irriterende for Beth, som var lillesøster. Beth sagde langt senere at “Kirsten var så god!” et billede på den gode storesøster, som sad og strikkede i køkkenet. En gang kom en af drengene hjem og kastede en lille tynd guldring hen i skødet på hende: “Den kan du jo lige så godt få”! Kirsten mente selv at der var en kæreste som havde sagt nejtak. Hun gik med den hele livet.
   Kirsten gik i Enghave Plads skole, hvor piger og drenge var adskilt. Den ugentlige aflusning fik en gang en uheldig udgang for hende. Hun havnede i den forkerte række ved katederet, hvor de børn med lus fik sebadilleeddike i håret. Da hun kom hjem klippede hendes far de lange fletninger af .
   Efter skolen fik Kirsten arbejde på en systue, hvor hun arbejdede i de næste ca 10 år indtil hun blev gift med Niels Peter. Hun tjente en god løn så hun kunne spare op. Hun syede alt sit tøj selv og også til familien, når der var behov. Hun syede selv sin brudekjole.
   Hun mødte Niels Peter i Københavns Gymnastikforening og de blev gift i 1941 i Mathæuskirken i Kbhvn og flyttede derefter til Vejle, hvor han fik et embede som adjunkt på Vejle Gymnasium.
   De bosatte sig i en lille taglejlighed i Mølholm, hvor de boede de første år, derefter i Strandgade, hvor 3 piger blev født, derefter flyttede de til Møllevangen, et nybyggerkvarter med gode lejligheder i et luftigt kvarter. Fra 1960 boede de i Glamsbjerg på Fyn, først I tjenestebolig, senere i eget hus, begge steder med have. Haven var aldrig Kirstens projekt, men hun holdt af havearbejdet, og hun var en sand slider, altid på hug i ukrudtet.
   Kirsten var ikke meget for forandringer, det var nok mest Niels Peters projekt at flytte teltpælene til Fyn. Men hun var loyal.
   Hun havde også altid øje for dem, som ikke gjorde sig så meget bemærket. Hun var sparsommelig og nøjsom. Hun gjorde aldrig opmærksom på sig selv, men kunne godt levere en krads kommentar hvis det var nødvendigt.
  Person-ID I13  Mine børnebørns aner
  Sidst ændret 20 maj 2020 

  Far Arrestbetjent Hans Jensen,   f. 16 jun. 1879, Binderup, Ålborg Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 2 apr. 1938, Skt Mathæus, København Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 58 år) 
  Mor Marie Sørensen,   f. 6 aug. 1882, Faarup, Randers Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 22 jan. 1953, Skt Mathæus, København Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 70 år) 
  Gift 28 jun. 1907  Sct Morten Randers Find alle personer med begivenheder på dette sted  [3
  • Viet 28 juni Ungkarl Arrestbetjent Hans Jensen i København, født i Binderup 16 juni 1879, søn af Indsidder Kristian Peder Jensen og hustru Kirsten jørgensen i Binderup, 28 Aar og Pige Marie Jensen af Randers, Gl. Jennumvej 266, født i Faarup 6 august 1882, datter af Indsidder Jens Sørensen og Hustru Kirsten Pedersen i Faarup, 24 Aar. Begge forlovere boede på Jennumvej 266. Tillysning i kirken 9, 16 og 23 juni.
  Familie-ID F13  Gruppeskema  |  Familie Tavle

  Familie Lektor Niels Peter Larsen,   f. 4 jul. 1912, Rigshospitalet, København Find alle personer med begivenheder på dette sted,   d. 16 dec. 1996, Glamsbjerg Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Alder 84 år) 
  Gift 26 jul. 1941  Skt Mathæus, København Find alle personer med begivenheder på dette sted  [4
  Børn 
   1. Lærer Inger Merete Steffensen
   2. Lærer Anne-Mette Lindhardt Larsen
   3. Lærer Birgitte Hasseriis
  Billeder
  Kirsten og Peters Grav
  Sidst ændret 31 okt. 2018 
  Familie-ID F4  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Begivenheds Kort
  Link til Google MapsFødt - 23 mar. 1917 - Skt Mathæus, København Link til Google Earth
  Link til Google MapsGift - 26 jul. 1941 - Skt Mathæus, København Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 19 jun. 2006 - Flemløse Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 

 • Billeder

 • Kilder 
  1. [S4] Familie.

  2. [S126] KB Skt Mathæus København, 1917.

  3. [S120] KB Sct Morten, Randers, 1907.

  4. [S126] KB Skt Mathæus København, 1941.